Image thumbnail

Borok

A SÁG HEGY NAGYKÖVETEI

Természetes, tartalmas, érett, hosszú lecsengésű borok

Raffinée

2015

Egyéniséggel rendelkező gyöngyözőbor. Vonzó illatából nyári almára, fehér virágokra, citromhéjra és zöldfűszerekre emlékeztető jegyek bomlanak ki sorban, nagyobb buborékok kíséretében. A korty friss, gyümölcsös és egyben fűszeres is, amely az illatra rímel. Könnyű saláták, vagy tenger gyümölcseinek méltó kísérője, de önmagában is remek aperitif, a jó beszélgetések katalizátora.

Chardonnay

2015

Illata mangóval és barackkal csábít, amelyet egy toasztos, mogyorós, tengeri sós vonal egészít ki. A lendületes, ásványos, szikár korty a vulkáni örökségről mesél. A savak szépen vezetik a kortyot, majd hosszan tartó gyümölcsös, teás, egyszerre édes és sós ízvilággal búcsúzik.

Rajnai rizling

2019

Világos aranyszínű bor. Illatában az ásványos-tűzköves vonal a meghatározó, amelyet ánizsos, mandarinos és gyógyfüves jegyek árnyalnak. Kóstolva sűrű textúra, húsos, fűszeres korty és harmonikus savérzet finom citrusokkal. Érett alapanyagból készült komplex, telt, kerek bor.

Vörös Kakas

2016

Igazi bisztró vörös, vonzó illatok és ízek, remek ihatóság. Vezető illatjegye a meggy, mellette kék szilva és finom fűszeresség. Filigrán, bársonyos korty, amely frissességéről a lendületes savak gondoskodnak. Ízében szépen visszaköszön a lédús meggy, kis ásványossággal fűszerezve.

Pinot gris

2015

Mély aranyszínű bor. Közepes intenzitású, őszi hangulatot árasztó illatában körtés, kamillás, zsírkrétás jegyek. Krémes, ásványos korty, ízében grillázs, só és pici vanília. Megállapodott, lekerekedett bor, amelyet érdemes kipróbálni szárnyasokból készült ételek, édesburgonya, grillezett halak és rizottók kísérőjeként.

Olaszrizling

2016 white label

Összetett, vonzó illatában tavaszi virágcsokor, gyömbér, zöld teafű és egzotikus fűszerek. A lendületes kortyot szép savak vezetik. Citrusos, sós-ásványos ízvilág, lecsengésében kis grapefruitos kesernyével.

Olaszrizling

2016 black label

Mélyebb tónusú aranysárga szín. Illatában érett gyümölcsök, lédús körte, szerecsendió, kamillla és méz. Krémes textúra, szép savgerinc, lecsengésében sós-ásványos jegyek. Mély ízekkel bíró, őszinte natúr bor.

Mirage

2017

Sötétebb aranyszín. Mély illatok, érett birs- és golden almával, virágporral és cukrozott citromvelővel. Természetes cukortartalmát cizellált savak tartják. Krémes textúra, megdöbbentően mély ízek, nagy potenciál.

Furmint

2016 white label

Csillogó aranyszín. Felismerhetően furmintos, fajtajelleges illat birskörtével és érett kajszibarackkal, melyet modernre hangolt, savvezérelt, frissítő ízek követnek. Izgalmas, egyedi tétel. Önmagában is új híveket szerez a fajtának, ételek mellé pedig igazi jolly joker.

Furmint

2015 black label

Mély aranyszínű megjelenése és a komoly fehérboros illata jelzi, hogy egyedi bor van a pohárban. Sűrű, sokrétű illatában asztalt sárgabarackos és mézes jegyek, amelyet ennek megfelelő aromatikájú gazdag, telt ízek követnek. Minden alkotóeleme kerek egésszé áll össze, semmi nem lóg ki és semmi nem hiányzik. Egyfajta rusztikus szépség lengi körül.

borértékelések

Fantasztikus borok! Dénes Tibor olyan borokat készít, amilyeneket más nem szűr a Somlói borvidékről. A Ság hegy amúgy is egy különleges kis birodalom. Reméljük, hogy Tibor még sok-sok jó és egyedi borral tudja megörvendeztetni az igényes borfogyasztókat.

Nyulasi Gábriel István

Az Ihatóbb Magyarországért

"Nagy kedvencem, hihetetlen bor, olyan mint egy tonic, amelybe már nem is kell gin. Ott vannak még a citrusok, fűszerek, kerekség, izgalom… Zseniális tétel, vajon még hány palack van belőle? Kellene néhány ládával…"

Raffineé 2015 gyöngyözőbor

Az Ihatóbb Magyarországért

"Érett sárga és fehér húsú gyümölcsöket, körtét, őszibarackot, minimális trópusi gyümölcsöt villant, széles testű, szépen érik."

Furmint 2013

Borrajongó

"Érett szilva és meggy, pici mák, ízben még túlérett szamóca is feltűnik. Puha savak, kevés tannin, lágy korty, érett jegyek."

Vörös Kakas 2016

Borrajongó

"Gyönyörű illattal nyit azonnal, van benne nagy adag citrus, erőteljes ásványos jegyek, nagyon tiszta és direkt. Az évjáratot meghazudtolóan telt, érett ízekkel van tele, szaftos gyümölcsök, szép sóssággal karöltve, erőteljes, de nem túlzó savak, igazán izgalmas a korty. Az alkohol is csak tizenkét egység, nagy kortyokban képes csúszni, nagyon szép tétel, egyszerre tud komoly és mégis szórakoztató lenni."

Furmint 2010

Pécsi Borozó