Image thumbnail

Borok

A SÁG HEGY NAGYKÖVETEI

Természetes, tartalmas, érett, hosszú lecsengésű borok

Raffinée

2015

Egyéniséggel rendelkező gyöngyözőbor. Vonzó illatából nyári almára, fehér virágokra, citromhéjra és zöldfűszerekre emlékeztető jegyek bomlanak ki sorban, nagyobb buborékok kíséretében. A korty friss, gyümölcsös és egyben fűszeres is, amely az illatra rímel. Könnyű saláták, vagy tenger gyümölcseinek méltó kísérője, de önmagában is remek aperitif, a jó beszélgetések katalizátora.

Chardonnay

2018

Érett alapanyagra utaló, mélyebb arany szín. Fejlődő illatában sárga szilva, törökméz, dió és egy kis vaníliás tónus. Nagy testű, szikárbor, amelyet a savak szépen mozgatnak. Az egész bort áthatja a mineralitás: illatában ott van a sós karamella is, ízében pedig bazaltos sósság köszön vissza.

Rajnai rizling

2019

Világos aranyszínű bor. Illatában az ásványos-tűzköves vonal a meghatározó, amelyet ánizsos, mandarinos és gyógyfüves jegyek árnyalnak. Kóstolva sűrű textúra, húsos, fűszeres korty és harmonikus savérzet finom citrusokkal. Érett alapanyagból készült komplex, telt, kerek bor.

Vörös Kakas

2017/2018

Két évjárat házasítása (2017 és 2018) Kékfrankos, Pinot noir, Merlot, Portugieser és Zweigelt fajtákból. Csillogó rubin szín bíbor széllel. Illatában fekete ribizli, rumos meggy, szilva és csipetnyi menta. A korty selymes, rumos diós és csokoládés villanásokkal. Közepes testű, dinamikus bisztróbor.

Pinot gris

2016

Nagytestű, koncentrált, gazdag fehérbor a teljes érettségben szüretelt szürkebarát jellemző fajta jegyeivel. A pohárból körtés, rumos diós, teafüves illatok kavalkádja árad. A korty vastag és krémes, a hosszú lecsengés a vulkanikus termőhelynek köszönhetően alapvetően sós érzetű, amelyet egy kis graprefruitos árnyalat kísér.

Olaszrizling

2016 white label

Összetett, vonzó illatában tavaszi virágcsokor, gyömbér, zöld teafű és egzotikus fűszerek. A lendületes kortyot szép savak vezetik. Citrusos, sós-ásványos ízvilág, lecsengésében kis grapefruitos kesernyével.

Olaszrizling

2017 black label

Érett szőlőből készült, masszív felépítésű bor, a meleg évjárat ellenére szép savszerkezettel. Szélesen áradó gömbölyű bor, krémes textúrával és melengető alkohol érzettel. Ízében túlérett gyümölcsök és sós jegyek.

Mirage

2017

Sötétebb aranyszín. Mély illatok, érett birs- és golden almával, virágporral és cukrozott citromvelővel. Természetes cukortartalmát cizellált savak tartják. Krémes textúra, megdöbbentően mély ízek, nagy potenciál.

Furmint

2016 white label

Csillogó aranyszín. Felismerhetően furmintos, fajtajelleges illat birskörtével és érett kajszibarackkal, melyet modernre hangolt, savvezérelt, frissítő ízek követnek. Izgalmas, egyedi tétel. Önmagában is új híveket szerez a fajtának, ételek mellé pedig igazi jolly joker.

Furmint

2018 black label

Mély aranysárga színű, tekintélyes megjelenésű bor. Sokrétű illatában sárgabarack, hársfavirág és rumos vaníliakrém. Gazdag íz, amelyben a diós és gyógyfüves jegyek mellett visszaköszön az illatra rímelő sárgabarack aroma is.

borértékelések

Fantasztikus borok! Dénes Tibor olyan borokat készít, amilyeneket más nem szűr a Somlói borvidékről. A Ság hegy amúgy is egy különleges kis birodalom. Reméljük, hogy Tibor még sok-sok jó és egyedi borral tudja megörvendeztetni az igényes borfogyasztókat.

Nyulasi Gábriel István

Az Ihatóbb Magyarországért

"Nagy kedvencem, hihetetlen bor, olyan mint egy tonic, amelybe már nem is kell gin. Ott vannak még a citrusok, fűszerek, kerekség, izgalom… Zseniális tétel, vajon még hány palack van belőle? Kellene néhány ládával…"

Raffineé 2015 gyöngyözőbor

Az Ihatóbb Magyarországért

"Érett sárga és fehér húsú gyümölcsöket, körtét, őszibarackot, minimális trópusi gyümölcsöt villant, széles testű, szépen érik."

Furmint 2013

Borrajongó

"Érett szilva és meggy, pici mák, ízben még túlérett szamóca is feltűnik. Puha savak, kevés tannin, lágy korty, érett jegyek."

Vörös Kakas 2016

Borrajongó

"Gyönyörű illattal nyit azonnal, van benne nagy adag citrus, erőteljes ásványos jegyek, nagyon tiszta és direkt. Az évjáratot meghazudtolóan telt, érett ízekkel van tele, szaftos gyümölcsök, szép sóssággal karöltve, erőteljes, de nem túlzó savak, igazán izgalmas a korty. Az alkohol is csak tizenkét egység, nagy kortyokban képes csúszni, nagyon szép tétel, egyszerre tud komoly és mégis szórakoztató lenni."

Furmint 2010

Pécsi Borozó